Privaatsuspoliitika

Isikuandmete töötlemine

E-poe Petersport.ee isikuandmete vastutav töötleja on Petersport OÜ, registrikood 10106283, aadress Vee tn 4, Pärnu, telefon 33 22 100 ja e-post pood@petersport.ee (edaspidi "kaupmees").

Milliseid isikuandmeid töödeldakse?

  • Ees- ja perekonnanimi;
  • kontaktinfo, nagu telefoninumber ja e-posti aadress;
  • maksja ja kohaletoimetamise aadress;
  • arvelduskonto number;
  • maksekaardi detailid.

Mis eesmärgil isikuandmeid töödeldakse?
Isikuandmete töötlemine toimub kliendiga sõlmitud lepingu täitmise eesmärgil. Isikuandmete töötlemine toimub juriidilise kohustuse täitmiseks (nt raamatupidamine ja tarbijavaidluste lahendamine). Isikuandmeid kasutatakse kliendi tellimuste haldamiseks ja kauba kohaletoimetamiseks. Pangakonto numbrit kasutatakse kliendile maksete tagastamiseks. Isikuandmeid nagu e-posti aadress, telefoninumber, kliendi nimi, töödeldakse selleks, et lahendada kaupade ja teenuste osutamise seonduvaid küsimusi (klienditugi).

Isikuandmed edastamine volitatud töötlejatele
Kaupmees hoiab kliendi isikuandmeid saladuses ning avaldab neid kolmandatele osapooltele üksnes kliendi nõusolekul, v.a. kui andmete avaldamise kohustus või õigus tuleneb õigusaktidest. E-poe kasutaja nõustub sellega, et kaupmehel on õigus kliendile sobivate teenuste osutamiseks töödelda tema andmeid, sh edastada kliendi andmeid isikutele, kes on seotud kaupmehe poolt kliendile teenuse osutamisega.

Nimekiri volitatud töötlejatest:

  • DPD, Itella Smartpost — tarnijad (tellimuste edastamiseks kliendini)
  • Luminor — maksevahendajad (tellimuste eest tasumiseks)

Turvalisus ja andmetele ligipääs
Isikuandmeid hoitakse Shopify International Limited serverites, mis asuvad Euroopa Liidu liikmesriigi või Euroopa Liidu majanduspiirkonnaga liitunud riikide territooriumil. Andmeid võidakse edastada riikidesse, mille andmekaitse taset on Euroopa Komisjon hinnanud piisavaks ning USA ettevõtetele, kes on liitund andmekaitse kilbi (Privacy Shield) raamistikuga.

E-pood rakendab asjakohaseid infotehnilisi turvameetmeid, et kaitsta isikuandmeid juhusliku või ebaseadusliku hävitamise, kaotsimineku, muutmise või loata juurdepääsu ja avalikustamise eest.

Isikuandmete edastamine e-poe volitatud töötlejatele:
isikuandmete töötlemine toimub e-poe ja volitatud töötlejatega sõlmitud lepingute alusel. Volitatud töötlejad on kohustatud tagama isikuandmete töötlemisel asjakohased kaitsemeetmed.

Petersport OÜ on isikuandmete vastutav töötleja. Petersport OÜ edastab maksete teostamiseks vajalikud isikuandmed volitatud töötleja Luminor Bank AS-ile.

Säilitamine
Isikuandmed, mida andmetöötleja kogub, töötleb ja säilitab, on kogutud elektrooniliselt, peamiselt kodulehe ja e-posti vahendusel. Oma isikuandmete jagamisega annab klient andmetöötlejale õiguse koguda, korraldada, kasutada ja hallata privaatsuspoliitikas määratletud eesmärgil isikuandmeid, mida andmesubjekt otse või kaudselt kodulehel kaupu või teenuseid ostes andmetöötlejale jagab.

Raamatupidamise jaoks vajalikud isikuandmed säilitatakse seitse aastat.

Vaidluste lahendamine
Isikuandmete töötlemisega seotud vaidluste lahendamine toimub klienditoe vahendusel. Järelevalveasutus on Eesti Andmekaitse Inspektsioon (info@aki.ee).